dimecres, 17 de setembre del 2008

Jornades d'intercanvi i coneixement catalano-amazigues

Del 16 al 25 d'octubre, un equip de 12 persones, iniciem  la posada en escena d'un projecte que fa molts mesos que es va iniciar.

Des de l'aeroport de Girona, volem cap a Fes. Des d'aquí, i durant una setmana, visitarem entitats i universitats del Nord del Marroc, i hi desenvoluparem unes jornades. En cadascun d'aquests escenaris s'hi duran a terme entre 3 i 8 ponències. Cadascuna d'elles gira entorn les següents temàtiques: llengua i cultura; salut; educació; entitats populars; finançament i organització; comunicació; diàspora; cooperació; cooperatives. 

Els ponents de les xerrades som membres del teixit associatiu català, que pretenem aportar i compartir la nostra experiència i coneixements amb els ciutadans amazics residents al Rif.
Així com tractar diferents temàtiques i experiències d'interès per al desenvolupament del moviment social amazic, i en definitiva, dels seus drets com a poble.

L'objectiu de les jornades no és adoctrinar, sinó propiciar un intercanvi i un coneixement mutu que, per una banda, doti d'eines a la societat amaziga per tirar endavant els seus projectes; que per altra banda, a través de la transmissió d'aquesta iniciativa als territoris de parla catalana, millori el coneixement, el respecte i l'empatia envers la comunitat amaziga nouvinguda; i que per últim, propicïi la seva integració en la xarxa associativa dels Països Catalans.